El passat dijous 26 d’octubre, vàrem celebrar el tercer encontre del Club de Lectura Juan XXIII per compartir l’experiència del llibre «Matar a un ruiseñor» de l’escriptora estatunidenca Harper Lee. La trobada literària ens ha permès reflexionar al voltant de la mirada de la infància, del moment on la consciència comença a percebre i assimilar la part més crua de la realitat. També hem debatut sobre racisme i desigualtat, ja què l’escriptora tracta els diferents conflictes que podien sorgir en la convivència de la gent d’un poble del sud dels Estats Units en la dècada de 1930. Tot i que seria més interessant donar veu a les comunitats afectades i que elles s’expressaren sense intermediaris, el missatge contra la discriminació que transmet Harper Lee es rebria com insòlit i transgressor en el moment en què es va publicar aquest llibre a l’any 1961. Com sempre, l’encontre del club afavoreix un espai per compartir de manera distesa la reflexió que ens ha provocat la lectura.

El llibre que vos proposem des del Club de Lectura Juan XXIII per a la II Avaluació és «Mis días con los Kopp» que l’escriptorXita Rubert va publicar al 2022, amb 26 anys. És una novel·la suggestiva d’iniciació del segle XXI que afronta amb intel·ligència la malaltia, el fingiment social i el desemparament. Una història singularíssima que ens anuncia l’arribada d’una nova narradora amb una veu poderosa, amb gran  qualitat literària i plena de matisos. Ens reunirem per a comentar-la el dijous 25 de gener de 2024, a les 16 hores al centreAnimeu-vos i participeu!